Edith Bosch

Edith is voormalig topsporter. Haar hele leven stond in het teken van haar sport. Als judoka haalde zij 3 Olympische medailles, een Wereldtitel en 4 Europese titels. Ook na haar topsportcarrière zat Edith niet stil. In 2013 nam zij deel aan realitysoap Expeditie Robinson waar zij als winnaar uit de bus kwam. Vervolgens verscheen in 2016 haar biografie 'Expeditie Edith' en was zij tijdens de Olympische Spelen in Rio de Janeiro vaste sidekick van Henry Schut bij NOS Studio Olympic Parc.
Vanuit de combinatie topsport, presteren op hoog niveau en gedragswetenschappelijke interesse is de voormalig judoka zich gaan richten op coaching en begeleiding. Het is haar passie om mensen 'bewust' te laten worden welke  uitdagingen er zijn zodat deze aangepakt kunnen worden. 

Workshop 1; Tussen Gameboyrug en Tabletnek: hoe het met de houding mis kan gaan!

Tijdens deze workshop gaan we op zoek naar de processen die ten grondslag liggen aan houdingsproblemen. Je leert specifieke houdingstesten uit te voeren en kunt functionele beperkingen vaststellen. Aan het einde van de workshop ben je in staat gerichter te kunnen adviseren en kun je patiënten enkele gerichte oefeningen meegeven.

Workshopbegeleiders
Peter van Erp; Kaderhuisarts Bewegingsapparaat
Jolanda Verstraten; Kaderhuisarts Bewegingsapparaat

Workshop 2; Enkeldistorsies - return2sport

Bijna wekelijks zien we ze: de sporters die een enkeldistorsie hebben opgelopen tijdens de training of wedstrijd. Wat is nou echt het ontstaansmechanisme van een inversietrauma? Wat zijn goede adviezen aan de patiënt bij deze aandoening en hoe krijg je hem of haar weer zo snel mogelijk terug in de sport? Moet ik tapen en zo ja, hoe? in deze hands-on workshop wordt middels casuïstiek ingegaan op alle ins en outs van de enkeldistorsie.

Workshopbegeleiders
Tim Falke; Kaderhuisarts Bewegingsapparaat
Fleurique Franke; Kaderhuisarts Bewegingsapparaat
Jorik van Toorenburg; (Sport)fysiotherapeut en manueel therapeut

Workshop 3; Feiten en fabels over sportvoeding - "Kersen tegen spierkrampen"

Herkenbare vragen binnen je eigen praktijk, zoals 'Dokter, wat en hoeveel eet en drink ik het beste tijdens een lange toertocht? Ik train zo hard en val geen grammetje af, hoe kan dit? Mijn eiwitshake, moet dat en is dat nodig?' In deze workshop wordt op een interactieve manier antwoord gegeven op deze vragen.

Workshopbegeleider
Wilfried Colmonts; Kaderhuisarts Bewegingsapparaat

Workshop 4; Van ontHAND tot HANDig

Handen zijn een zeer belangrijk onderdeel van ons dagelijks functioneren, maar handen zijn tegelijkertijd zeer kwetsbaar. Wat als er wat misgaat? En hoe kun je de handfunctie dan weer zo goed mogelijk herstellen? In deze workshop laat de handtherapeute zien welke rol zij hierin kan spelen.

Workshopbegeleider
Marijke de Vries; Kaderhuisarts Bewegingsapparaat
Willeke Brouwer; Handtherapeute
Pleun Hermsen; Handtherapeute

Workshop 5; 'Ojee, ik ben oud en moet bewegen van de dokter'
Een workshop voor het motiveren tot bewegen bij ouderen

Dat bewegen gezond is voor lijf en leden is inmiddels wel bekend bij de meeste patiënten. Als huisarts wil je goedbedoelde beweegadviezen geven, maar vaak volgt de patiënt deze niet op. Waarom is het zo lastig voor de oudere patiënt om iets aan zijn leefstijl te veranderen en om toch te proberen aan de beweegnorm te voldoen? De kunst is om de patiënt actief bij het consult te betrekken en hardop over het hoe en waarom van bewegen laten nadenken in plaats van adviezen geven. Hierdoor zal de patiënt sneller tot daden komen. Wil je zien of zelf oefenen met deze manier van consultvoering? Dan ben je bij deze workshop op de juiste plek!

Workshopbegeleiders
John Thoonsen; Kaderhuisarts Bewegingsapparaat

Gerrit-Jan Vrielink; Gedragswetenschapper Kaderopleiding Bewegingsapparaat
Daniëlle Hermans; Actrice 

Workshop 6; Ouderen en bewegen - Organisatie van beweegprojecten

Ouderen en bewegen...bewegen voor ouderen. We weten allemaal dat bewegen goed is en een positieve invloed heeft op zowel mentaal, fysiek als psychosociaal welbevinden. Maar hoe krijgen we ouderen aan het bewegen? Eén manier om dat voor elkaar te krijgen is middels het organiseren van beweegprogramma's voor deze doelgroep. De laatste jaren zie je steeds meer van dit soort beweegprogramma's voor ouderen ontstaan. "Mobiel op maandag", "Het beweegcafé", "In balans" etc. Wat zijn de ingrediënten van een succesvol beweegprogramma voor ouderen en wie of wat kan je helpen bij de organisatie hiervan in jouw regio? Wil je antwoord op deze vragen, schrijf je dan in voor deze workshop!

Workshopbegeleiders
Ilona Bolt; Kaderhuisarts Bewegingsapparaat

Lize Roetman; Kaderhuisarts Bewegingsapparaat
Boukje Dijkman;